Reading 2 My mother

Lesson 2: My mother

Click to hide/show content

My mother

I am living with my parents. My mother is 45 years old. She is not very beautiful, but there is something attractive in her.

Her face is oval with big brown eyes and red lips, which are always smiling. She has long black hair, a slim build and a fair complexion. Her character is admirable. She is very sweet and kind to her husband and children. She never gets angry with anyone. As a simple person, She does not like wearing expensive clothes and jewels. She is very busy with the housework from early morning until late at night.

I love my mother very much. I miss her a lot when I am far from her for a long time. When I am free, I help my mother with the washing, cooking and doing errands. I always obey and respect my mother and try to study hard to please her.

I wish she would live with me forever.

   

Click to hide/show content

Mẹ tôi

Tôi đang sống với cha mẹ tôi. Mẹ tôi 45 tuổi. Bà không đẹp lắm nhưng ở bà có nét hấp dẫn.

Gương mặt bà hình trái xoan với đôi mắt to màu nâu và đôi môi tươi tắn luôn luôn mỉm cười. Bà có mái tóc đen dài, vóc dáng mảnh mai và nước da trắng. Tính nết của bà thật đáng cảm phục. Bà rất dịu dàng và tử tế với chồng và các con. Bà không bao giờ giận dữ với bất cứ ai. Là một người giản dị, bà không thích mặc diện và đeo đồ trang sức mắc tiền. Bà rất bận rộn công việc nhà từ sáng sớm cho đến tận khuya.

Tôi yêu mẹ tôi vô cùng. Tôi rất nhớ mẹ tôi khi phải xa bà trong thời gian lâu. Khi rảnh rỗi, tôi giúp đỡ mẹ tôi giặt giũ, nấu nướng và làm công việc lặt vặt. Tôi luôn luôn vâng lời và kính trọng mẹ tôi và cố gắng học hành chăm chỉ để bà vui lòng.

Tôi ước muốn bà sẽ sống với tôi mãi mãi.

   

English-learning.net là website học nghe Tiếng Anh online miễn phí. Luyện nghe Tiếng Anh thông qua những bài nghe ngắn phù hợp cho người mới bắt đầu. Hãy cùng khám phá những bài học thú vị với chúng tôi nhé. Cheers